Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 565 gasten en geen leden online

michael-jackson 

Michael Jackson Londen

This Is It ............ 8 juli 2009 - 24 februari 2010

Tour

Michael Jackson is een van de grootste namen uit de muziekindustrie. Het is bijna onmogelijk iemand te vinden die nog nooit van de King of Pop heeft gehoord. Zijn populariteit als pop superster is generatie overschrijdend, wat Michael Jackson tot een favoriet voor alle leeftijden maakt. Michael Jackson staat bekend om zijn legendarische optredens. Iedere fan die ooit al eens Michael Jackson kaarten had, weet dat als de King of Pop het podium opkomt hij een ‘Thriller’ van een show gaat geven.Er komt nog 1 Michael Jackson Tour en dan is het over en uit!

 

Diversiteit

 

Michael Joseph Jackson (Gary (Indiana), 29 augustus 1958) is een Amerikaanse popzanger. Hij geldt als een van de meest succesvolle artiesten van de 20e eeuw. Jackson onderscheidt zich door zijn herkenbare zangstem, dansbewegingen en een muzikale diversiteit.

 

Topperiode

 

In zijn topperiode, het begin van de jaren '80, was Michael Jackson één van de grootste popsterren. Hij bereikte zijn grootste succes met het album Thriller, dat met bijna 108 miljoen verkochte exemplaren al meer dan 25 jaar geldt als het best verkochte album aller tijden. Jackson heeft wereldwijd meer dan 750 miljoen albums verkocht.

 

Videoclip

 

Jackson versterkt zijn muziek en imago met opvallende videoclips, waarin zijn ritmische dansstijl duidelijk tot uitdrukking komt. Een van de bekendste videoclips, die van Thriller, duurt maar liefst 18 minuten. Karakteristiek voor de muziek van Michael Jackson is de stem en de in bijna alle nummers aanwezige sterke baslijn.

 

Motown

 

De jonge Jackson vormde samen met zijn broer Jermaine "The Jackson Brothers". In 1966 veranderde de groep in The Jackson 5, waarmee ze in 1968 een contract kregen bij Motown Records. De singles "I Want You Back", "ABC", "The Love You Save" en "I'll Be There" werden grote hits. "The Jackson 5", die hun naam later moesten veranderen in "The Jacksons", omdat ze van platenlabel wisselden, bleven bestaan tot 1984.

 

Thriller

 

In 1982 kwam het baanbrekende album Thriller uit, dat opnieuw door Quincy Jones werd geproduceerd. Ten opzichte van Off the Wall was Thriller geraffineerder. "The Girl Is Mine", een duet met Paul McCartney, was de eerste hitsingle van het album en werd nummer twee in de Amerikaanse hitparade. Daarna volgden "Billie Jean" en "Wanna Be Startin' Somethin'", die beiden de nummer-één-positie bereikten.

 

We are the World

 

In 1985 schreef hij samen met Lionel Richie het nummer We are the world voor de hongersnood in Ethiopië. Een grote groep Amerikaanse artiesten verenigde zich onder de naam 'USA for Africa'. Het geldt nog steeds als een van de snelst verkopende platen ooit.

 

Awards

 

Jackson heeft op 14 november 2006 acht awards in ontvangst genomen op het hoofdkantoor van het Guiness Book of World Records. Hij is o.a. de artiest met het meest verkochte aantal albums & singles: meer dan 750 miljoen. In de top 10 staan ook andere albums van hem o.a. Bad & Dangerous. Op 15 november heeft hij in London de Diamond Award in ontvangst genomen, voor het verkopen van meer dan 100 miljoen albums. Ondanks voorafgaande geruchten trad "The King of Pop" tijdens het evenement niet op. In plaats daarvan stond hij op het podium, terwijl achter hem een koor het nummer We Are The World zong.

 

Concert 2009/2010

 

Op donderdag 5 maart 2009 hield Jackson een persconferentie waarin hij aankondigde in juli dat jaar in Londen een reeks concerten te gaan geven met de naam "This is It". Dit zullen zijn afscheidsconcerten zijn. De concerten zullen plaatsvinden in de O2 Arena, ze gaan van start op 8 juli. De concerten in de O2 arena in London zijn op 11 maart in de verkoop gegaan en waren binnen enkele uren uitverkocht. Inmiddels is de reeks concerten uitgebreid naar 50 shows.

 

Rock with you

 

Naast geweldige nummers maken is Michael Jackson ook een bevlogen danser. Wie wel eens een van zijn award winning clips zoals ‘Thriller’ en ‘Black or White’ heeft gezien weet dat ongetwijfeld te beamen. Zie zijn vloeiende moves live bij een Michael Jackson concert! Of u de moonwalk nu wel of niet onder de knie heeft, . Maar ‘You Are Not Alone’ als je de magie wilt ervaren van een live optreden van Michael Jackson.Michael Jackson staat klaar ‘to Rock With You’ voor de laatste keer!

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro