Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 161 gasten en geen leden online

michaeljacksonPopster Michael Jackson is in de nacht van donderdag 25 juni op vrijdag 26 juni j.l. overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Hij stierf op 50-jarige leeftijd, nadat hij in zijn woning een hartstilstand had gekregen.

 

De lijkschouwer van Los Angeles maakte het nieuws bekend, na eerdere berichten in de Amerikaanse media.

Jackson werd om 14.26 uur plaatselijke tijd doodverklaard, meldde Fred Corral. De politie kreeg twee uur daarvoor een melding vanuit het huis van de ster.

 

Volgens Jacksons broer Jermaine hebben doktoren meer dan een uur de poplegende proberen te reanimeren. De politie van Los Angeles liet weten de dood van Jackson te onderzoeken vanwege 'de sterrenstatus' van de overledene, maar dat hij niet stierf onder verdachte omstandigheden.

 

Het monumentale 'Thriller' van de King Of Pop staat met 65 miljoen verkochte exemplaren nog steeds in de boeken als meest verkochte album ooit.

 

Ferry Maat, in de jaren 70 en 80 discjockey op Hilversum 3, zegt dat Michael Jackson één van de beste allround entertainers was. Maat heeft Jackson ooit geïnterviewd in zijn programma. 'The King of Pop' was toen nogal zwijgzaam, maar kwam wel een beetje los toen hij een aantal gillende fans aan de telefoon kreeg. Jackson kwam op Maat over als een "verlegen, eenzame man".

jackson_walk_of_fame_na_overlijden

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro