Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 21 gasten en geen leden online

Halle BerryAls het aan Aretha Franklin ligt krijgt actrice Halle Berry de eer de 'Queen Of Soul' te vertolken op het witte doek. De 68-jarige soulzangeres maakte onlangs de namen bekend van de Hollywoodsterren die ze gevraagd heeft voor een film over haar leven en carrière. Franklin ziet het liefst Denzel Washington haar vader vertolken. Terrence Howard zou Smokey Robinson moeten spelen.

 

Volgens de zangeres hebben de sterren enthousiast gereageerd en gaat er zeker verder gepraat worden. De film is gebaseerd op haar autobiografie 'Aretha: From These Roots', die in 1999 verscheen. Een verschijningsdatum voor de film is nog niet bekend gemaakt.

 

Halle Berry (1966) heeft reeds meer dan 25 acteerprijzen in de wacht gesleept, waaronder de Oscar voor Beste Actrice in 2002, waarmee ze de eerste gekleurde actrice was met een Oscar in deze categorie.

 

Bron: Soul Radio

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro