Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
2012 was het jaar dat de Soulshow 40 jaar bestond. We vierden dit samen met de fans en Ferry Maat in The Spot in Bussum.
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 41 gasten en geen leden online

Memphis soul zanger J. Blackfoot, een lid van de groep "The Soul Children" en een oude solo-artiest, overleed woensdag j.l. in het ziekenhuis aan kanker. Hij werd 65 jaar.
We kennen John Colbert, z'n echte naam, van de prachtige hit "Taxi", die hij uitbracht toen hij in 1983 solo ging.
De ontdekker van J. Blackfoot, Dennis Porter, formeerde de band "The Soul Children" samen met Isaac Hayes. Ze maakten verschillende hits op het Stax label. Later, na het verdwijnen van dit label in 1976, brachten ze nog songs uit op het Epic label, waarna Blackfoot solo ging.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro