Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Soulshow bestaat 50 jaar! Lees het artikel in het Algemeen Dagblad van vrijdag 3 november 2023.
Cadeau van Jingleweb: 50 jingles (Image copyright Ad Mulders, CSN Media)
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 72 gasten en één lid online

Chaka Khan and 50 cent50 Cent en Chaka Khan storten zich samen op een project. "We werken samen aan een hit", verklapte de rapper toen hij samen met de zangeres op de rode loper van VH1 Diva's in New York verscheen. Chaka Khan liet alleen los dat het om 'iets groots' gaat.

De rapper liet weten dat hij contact opnam met de 58-jarige Chaka Khan. "Ik vind het heel erg spannend", vertelde 50 Cent. "Het is heel erg leuk om met mensen om te gaan die op artistiek gebied dezelfde integriteit hebben."

Khan begon haar carrière op 20-jarige leeftijd bij de funkband Rufus. Dankzij Stevie Wonder brak ze in 1974 door met het nummer Tell Me Something Good. Ook scoorde ze hits met I'm Every Woman en I Feel For You. 

Bron: muziek.nl / Novum 

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro