Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Soulshow Radio bestond 13 mei 5 jaar!
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 140 gasten en geen leden online

James Ingram is op 66-jarige leeftijd in zijn woonplaats Los Angeles overleden. Dat heeft zijn goede vriendin en collega Debbie Allen via Twitter bekendgemaakt. De r&b- en soulzanger leed al langer aan kanker.

De zanger werd in de jaren tachtig in Nederland bekend door het duet Yah Mo B There dat hij samen met Michael McDonald zong. De twee wonnen voor dat nummer in 1985 een Grammy Award.

In 1982 had Ingram ook al een Grammy Award gewonnen. Hij was ook betrokken bij de benefietsingle We Are the World.

Ingram zong ook nog bekende duetten met Linda Rondstadt, Dolly Parton, Anita Baker en Patti Austin met wie hij de hit Baby, Come To Me maakte.

Bron: NU.NL

arethafranklin_450x350Aretha Franklin overleed in augustus, maar in de maanden daarvoor zou 'The Queen of Soul' bestolen zijn door een nog onbekende dader, die op ongepaste wijze gebruik zou hebben gemaakt van haar geld.

Volgens juridische documenten die TMZ in handen kreeg, voert de politie van Michigan een onderzoek uit naar de dader.

Lees meer: Soulzangeres Aretha Franklin vlak voor overlijden bestolen

janetjackson

Donderdagochtend 13 december j.l. werd Janet Jackson (52) opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame, na twee keer eerder ervoor genomineerd te zijn.

Ze werd beroemd in de jaren 80 en 90 met baanbrekende R & B muziek waarmee ze de Billboard Top 10 bereikte. Ze verkocht meer dan 160 miljoen platen over de hele wereld in de loop van haar carrière. Mede ook door haar modetrends, dansbewegingen en vernieuwende videoclips.

aretha-amazing

Niet lang na het overlijden van 'Queen of Soul' Aretha Franklin zal eindelijk de film 'Amazing Grace' verschijnen. De in 1972 door Sydney Pollack geregisseerde film is zowel een intrigerende documentaire als een meeslepende concertfilm.

In 'Amazing Grace' volgt Pollack de toen 29-jarige Aretha twee dagen tijdens de opnames van het gelijknamige live-album, dat door critici geroemd wordt als een van Franklins beste albums. De film onderstreept niet alleen de alom geprezen vocale kwaliteiten van de 'Queen of Soul', die in die tijd de ene na de andere hit scoorde, maar toont ook de toewijding van de gelovige Franklin en in welke mate dit gegeven extra lading gaf aan het album. Waar eerdere albums vooral gezien werden als een verzameling van hits, was dit haar eerste album dat een compleet verhaal overbracht.

Lees meer: Concertfilm Aretha Franklin gaat na 46 jaar in première

Aretha FranklinDe Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin is op 76-jarige leeftijd overleden. Ze kampte al jaren met problemen met haar gezondheid. Franklin overleed thuis.

De 'Queen of Soul' trad in november 2017 voor het laatst op. In de jaren 60 maakte ze furore met nummers als 'Respect','I say a litte prayer' en 'Think'.

Bron: NOS

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro