Naar boven

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Soulshow Radio bestond 13 mei 5 jaar!
40 jaar Soulshow - feest: Ferry krijgt cadeau's van Kees van der Meer (rechts) en Gert-Jan van der Lee (midden) van de Fan-website 'Soulshow Digitaal' namens de fans.
Ferry Maat bij Radio Noordzee Internationaal.
Ferry Maat bij Hilversum 3.
Ferry Maat bij Radio 10 (links) en Radio Veronica (rechts)

De Soulshow

djDe Soulshow. Ferry Maat begon dit legendarische radio programma in 1972 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Het muziekprogramma draaide soulmuziek die destijds alleen in de discotheken gedraaid werd. Door dit programma werd de voornamenlijk Amerikaanse soul-, disco- en funkmuziek ook een begrip in Nederland. Presentator Ferry Maat inspireerde vele disc-jockey's die nu wereldberoemd zijn.

Fansite van de Soulshow

Soulshow Radio: www.soulshow.nl

Get Adobe Flash player

Soulshow Digitaal

We hebben 43 gasten en geen leden online

Voor deze aflevering zijn rollerskates gewenst, want deze week komt de show live vanuit de Firato , waar de menigte massaal met dé hype van dat moment onder hun voeten verschijnen. En vergeet ook niet de neon verlichte spiraaltjes die je om je hoofd kon dragen..

Kas van Iersel doet verslag vanaf de rollerskate dansvloer terwijl Ferry met enig angst en beven zich zo'n 15 meter boven de menigte verheven (hé dat rijmt) verbaast over het feit dat er na een uur uitzending nog geen één plaat is overgeslagen.

Dat betekent ongestoord -en wederom in hoge kwaliteit- genieten van o.a. Deodato, Peaches & Herb, Melba Moore en de enige nieuwkomer in de Disco Action Top 20, de formatie News uit Nederland.

Helaas een nonstop opgenomen anderhalf uur tape, waardoor op 2 nummers na het optreden van American Gipsy er niet op staat. Fijne band was dat...

 

De aflevering van 16 september 1982 komt vanaf de Discoh '82 beurs in de Expohal te Hilversum, alwaar de live uitzendingen van die dag worden voortgezet.
Eerdere uitzendingen die dag kwamen vanaf de Firato.

In deze aflevering aandacht voor de nieuwe Kool & The Gang LP, The Limit komt binnen in de USA Billboard top 100 -dit was tevens de eerste commercieel gereleasde remix opdracht voor Ben Liebrand- , zo ook Eddie Murphy met 'Boogie Butt'... een tekst die absoluut niet kon in die tijd -al zegt Ferry er niets over vreemd genoeg- en een groot gedeelte van de show is voor live optredens...

Als eerste Sharon Browne die 2 nummers doet, en het einde van de show is een extra lang optreden van Thunderstorm, de (voornamelijk) nederlandse band die -ondanks soms hilarisch Engels van de zanger- een lekker optreden verzorgen.

Het optreden is extra lang omdat het bonus materiaal wat de week erop werd uitgezonden hier bij aan geplakt is.

In de uitzending van 12 augustus 1982 aandacht voor de nieuwe Jermaine Jackson LP, hoort Nederland voor 't eerst 777-93-11 van The Time en zijn de nieuwe Billboard binnenkomers midtempo te noemen.

Helaas zijn de Disco Action Top 20 binnenkomers gewist op deze tape (K.I.D., Narada Michael Walden, Kool & The Gang) en ook het Trammps interview is verdwenen, maar genoeg resterend materiaal in deze aflevering om zeker te checken!

Morris Day and the Time

Klik hier om deze uitzending te downloaden. 

 

 

Vandaag voor de verandering weer eens een live concert in de Soulshow traditie. Deze keer is de eer aan The Reddings die in 1983 dit live concert gaven.

The Reddings is in 1980 opgericht door de zoons van soul legende Otis Redding, Dexter en Otis II en hun neef Mark Locket.

Hun grootste hit was Remote Control in 1980 van het album The Awakening.reddings

De Bas solo uit het nummer The Awakening part 1 is een veel gecoverde solo. Les Claypool van de rock band Primus gebruikt deze solo regelmatig maar er is maar een persoon die hem het beste uitvoert en dat is natuurlijk de bedenker Dexter Redding.

 

Dit concert komt uit eigen collectie en is zoals gewoonlijk weer geremastered door Foefur.

Veel luisterplezier. 

 

  • Het concert is hier te vinden 

Deze week komt Billy Preston even langs in de studio en wordt in het kader daarvan de zojuist gearriveerde nieuwe 12" van Luther Vandross gedraaid, waar Billy één van z'n vele hammond gastbijdragen vertolkt.

Frankie BeverlyVerder wordt er veel moeite gedaan om Frankie Beverly aan de telefoon te krijgen, zijn Maze album gaat in premiere vanavond, verwelkomt de Disco Action Top 20 lijst Mai Tai (gesneuveld in de montage), de Commodores en Shakatak en opent uur 2 met een zwaar ondergewaardeerde track van Grandmaster Flash, definitief zonder Melle Mel, maar met geweldig inventief scratchwerk van de man waar ook Earth, Wind & Fire voorbij komt.

Verder muziek van o.a. Eugene Wilde, Klymaxx, Mezzoforte, Jenny Burton en Roy Ayers..

  •  Klik hier om deze uitzending te downloaden.

Leden

Bronvermelding

Foto's o.a. gemaakt door Sylvan Stoet en Roel Azaro